Lördag!

morgonen startade med en god och näringsrik frukost två fullkonsmackor plus ett ägg och ett glas fil avslutade med en mugg te och ett äpple. Efter en näringsrik frukos, borstade jag tänderna och gick upp till mitt rum för ett ligga och lyssna på ett ljudband (att välja glädje) Varför jag har valt ljust ljudboken att välja glödje? ja, det är derför att jag vill leva ett mer glädjefullt liv och men även för andra människor som jag kommer att träffa, att välja glädje! Jag har inte kommit så långt än men jag kännde redan ibörjan när jag lyssnade, att det är bra.

Jag har varit på en promenad, då solen var mycket stark, härligt! Under promenaden kunde man se sig omkring en stor ladugård där man har praktiserat tidigare här jobbar bönder och här inne finns det flera kor som blir mjölkade morgon och kväll och de får även mat, självkklart! jag fortsatte att gå så att jag kunde kliva upp på ett skoterspår, titta då är byns fotbolsplan, här brukar vi vara på midsommar, andra från byn brukar också komma, det brukar alltid vara så roligt och trevligt :) Under sommrarna brukar vi byabarn spela fotboll några gånger under sommaren, det är väldigt roligt, jag älskar att spela fotboll det har jag gjort sedan man var liten och gör det fortfarande! nu forsate man tills man kom hem.

Efter en härlig och uppfriskad prommenad bestämde jag mig för att utföra asthanga vinyasa yoga, det var första gången för mig så det kändes lite spännande och roligt, När jag började känndes det roligt till att börja med men efter ett tag så blev de olika yoga övningarna allt svårare. Jag avslutade efter 35 minuter, man behöver nogg vara lite mer smidig för att klara de övningarna som kom. Nästa gång jag provar dena sorts yoga blir det att se hela programet innan, man börjar. :)

Nu är kl 14:00 och Min syster Ann och pappa åker till stan, medans jag är hemma ensam, det känns lite tråkigt men samtidigt kan jag hitta på någgonting på egen hand, det brukar jag vara bra på, antingen kan jag fortsätta lyssna på att välja glädje eller kanske gå ut och ta nogra finna foton! Just nu vill jag nogg gå ut och ta noggra vackra bilder, man ska ju passa på när det är så fint väder:)

Ha en underbar dag!


Sol sol sol!

Idag har det varit toppenväder! Jag har varit ledig idag från skolan, jag tillsammans med två andra elever från min klass skulle göra en intervju. Jag kunde inte fara på för att jag hade missade bussen som gick kl 11:25, det kändes inte så bra, men det kan man inte göra någonting åt utan det har hänt! livet går vidare, På morgonen tog jag en lång löppartur ca 10 km från 9:30-10:30 det gick riktigt bra och jag kände mig stark uner hela passet, under löparturen var solen framme och jag lyssnade på lite musik, härligt! Efter lunch gick jag ut och satte mig mittemot bagarsudsdören, där bredvid mig satt min storasyster och solade, samtidigt som solen lysste vackert mot oss läste jag inför provet i kursen människor med behov av särskilt stöd, jag lärde mig mer och mer ju mer jag tränade. Det käns bra att sitta på ett myssigt ställe och träna inför ett prov. Det har varit en ganska lugn dag idag.

Ikväll kommer jag att göra iordning middag tillsammans med pappa, sedan avslappning, träna på prov 30 min, eng 30 min, gå ut och göra en snölyckta, Göra kvällsvåfflor det är ju våffeldagen idag! se tvserien grey and athamy:)

Hoppas att ni har haft en trevlig dag! 

Jag har ledat en barngrupp!

Nu var det dags för att leda en barngrupp! Jag har nu planerat inför deta och kännt mig mycket engagerad som jag oftast brukar vara vid sådant tillfälle och ringt till en förskola som jag fick komma till för att leda en liten bargrupp med 7 st barn och dagen har kommit, idag mondag kl 8:30 så var jag på plats på förskolan, jag togs emot av en av förskolelärarna som jobbade där, sedan träffade jag en till och jag fick presentera mig för henne, sedan gick vi in till ett rum där satt det fyra barn 3 flickor och en pojke de pysslade med olika saker t ex två flickor bakade med playwooddeg såndär grön förg det såg ut som om att de tyckte att det var roligt, en pojke byggde med lego, en flicka med olika leksakshästar. Innan jag skulle börja leda barngruppen så berättade förskoleläraren att det var tre barn som inte hade kommit än så då fick vi vänta en liten stund, medans vi väntade, så började jag förbereda mig , barnen hjälpte till vi flyttade stolar och bord för att få utrymme.


När alla barnen hade kommit (som skulle delta) så började jag mitt genomförande.
Jag berättade att vi skulle sätta oss i en rrund ring inne i rummet (det var 7 barn mellan 3-5 år + 2 fröknar) Jag presenterade mig sedan skulle de få beräta deras namn + faroritdjur de flesta svarade katt men ett barn svarade dinosarie så det var intressant. Sedan så började jag läsa ur en bok som heter "Vem är ensam" som handlar om en nalle som är ensam fast hon inte vill, då undrar hon vad man ska göra då? barnen såg nyfikna ut under tiden som jag läste sagan, efter jag hade läst från boken så ställde vi oss upp och, jag sa att nu ska ni barn och jag förvandlas vi till nallen (ur boken) och fröknar till kompisar (ur boken) allså jag jobbar med boken om nallen men med dramaövningar från boken, barnen och jag skulle vara nalle och härma henne och fröken hennes kompisar, under den här övningen fick de även måla för att nallen gjorde det, då delade jag ut varsit papper åt barnen och de fick välja var sin färg efter de hade ritat forsatte vi tills berätelsen var slut då satt vi i en ring barnen fick berätta vad de hade målat. Nu ställde vi oss upp i en ring och vi förvandlades tillbaka till barn och vuxna. Avslutade med lugn musik och några avslppningsövningar + följajon som de tyckte var roligt, efter jag hade ledit barngruppen fick de berätta vad som var roligaste, endel sa att hoppa på ett ben, rita osv.


lite om mig.

 
Vad gjorde du kl 08 imorse: Jag åt frukost
Vad gjorde du för 15 min sedan: styrketräning
Vad har du druckit idag: Mjölj, juce, fil.
Vad var det senaste du åt: Tacos
Vad var det senaste du köpte: En apelsin
Vad är det för färg på din ytterdörr:   vit tapet med blomor på
Vad är det för väder hos dig nu: Blå himel
Godaste glassmaken: Choklad
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, kanske det
Drömmer du mardrömmar: Har hänt
Trivs du med ditt jobb: Studerar, trivs bra!
Favoritklädsel: Jeansbyxor, tröja
Favoritlåt just nu: Agnes med låten realise me
Vad ser du om du tittar till höger: En spegel
Vad gör dig glad just nu: en kram av en vän
Vad ska du göra härnäst: Läsa en bok
Höger eller vänsterhänt: högerhänt
Humör just nu: nöjd
Favoritgodis: mörk choklad hälst 70% kakaohalt
Kläder just nu: Mysiga byxor, och en vinröd tröja
Sommarplaner: Sommarjobba och åka bil tillsammans med vännerna runt i sverige.
Hur många kuddar sover du med: två
Spelar du något instrument: nej
Morgon eller nattmänniska: morgonmänniska
Vad är viktigast för dig: vänner, familj och skola
Är du kittlig:  ja under armarna oc fötterna vad jag vet :)
Snarkar du: Nej absolut inte!!
Stjärntecken: Stenbocken
Äckligaste insekten: Myror
Stökigt eller välstädat: Välstädat
Längtar du mest efter just nu: vännerna

Äntligen fredag!

Idag frredag har Jag haft tre lektioner Första människor i behov av särskilt stöd under den här lektioner såg vi en film om olika sjukdommar t ex panikångest, tvångsyndrom, PTSM, social ångest och någon till, filmen var ganska intressant då jag och övriga klasskompisar fick se hur desa personer vmår och vad de fick för hjälp mot deras sjukdom. Andra ledarskap innom lek och idrott i klassen disskuterade vi om filmen som vi sätt, sedan så blev vi indelade i små grupper då vi ska intervjua olika åldrar, min grupp ska intervjua en lärare eller tränare som leder en förskoleklass, det blir bra så antingen på ons eller tors ska vi intervjua:). Idag vid lunch satt jag med tre klasskompisar, det serverades Köttgryta Curry mandalay, Ris jag tyckte att det var god mat, bra smak på grytan.
Sista lektionern hade vi pedagogiskt ledarskap min och andras grupper fortsätter med grupparbetet om de olika kända pedagogerna, jag kände mig lite okoncentrerad och jobbade inte så effektivt under lektionern idag men det blir bättre nästa gång.

Efter skolan så åkte de flesta hem och jag gick till Eddahallens badhus för att simma och basta, jag simmade 50 längder och kände mig riktigt duktig, det var härligt. 

Ikväll ska jag läsa en bok, träna på engelska en 30 min, se på "så ska det låta" med min äldre syster och pappa, det blir roligt och spännande, lösa korsord med tända ljus.

Ha en bra fredagskväll !! 

Idag har jag känt mig lite trött!

Idag har jag haft sovmorgon, när jag vacknade så kunde man se solen lyssa ovanför himmulen, vad vackert! Åt en god och näringsrik frukost tillsammans med familjen. Jag gick till bussen idag, härligt när solen lyser så starkt. Bussen var lite sen idag så då kom jag och en tjej från lövånger (som går i min klass) lite sent till lektionern (10 min). På lektionern startade vi ett nytt grupparbette, det handlar om olika kända pedagoger då fick vi var sin pedagog som vi skulle leta fakta om, och sedan redovisa v. 14, Min grupp fick en pedagog som heter Rolf Stain, det verkar vara intressant och lärorikt. Under lektionern kom det två elever som höll i två kartonger, i kartongen låg det studentösser till varje elev från klassen, endel hade även bestält kläder. Alla i klassen blev glada och överaskade. Jag blev nöjd med min studentmössa!
Under lunch började jag känna mig lite trött, men glad och nöjd. Efter hlunch hade vi lektion, samhällskunskap, Ledarskap innom lek och idrott, jag ska satsa på VG på kursen för at det är en intressant kurs. Efter skolan skrev jag loggbok för projektarbetet och sedan åkte jag buss hem.

Ikväll vill jag Gå på en kort promenad och dansa till tre bra låtar med min syster om hon vill, Träna på engelska i en halvtime, ta en skön dusch, umgås med familjen en liten stund, läsa en bra bok kanske om USA eller varför inte Irland :) med tända ljus, Kvällsfika funderingar kring morgondagen

Vad ska jag göra ikväll?

Idag har det varit en ganska lugn dag. Jag klev upp klockan 6:00 på morgonen åt frukost och gjorde iorning mig för en dag på skolan. kl 7 började jag gå till bussen, solen var framme och den lyste starkt!! Idag hade vi vanliga lektioner på skolan plus Baldershowen, den var väldigt bra, från början till slut, alla som var med var duktiga!! När vi hade ett långt håll passade jag och två klasskompisar att gå på stan en liten stund, det var trevligt, då fick jag vara smakråd en av dem skulle köpa en fondeshen, På cubus provade de ett par snygga jeansbyxor, jag provade ett jättesnyggt linne som var ljusrosa, vill ha, men har inte råd nu jag ska börja tänka ekonomiskt.
 
Vad ska jag göra ikväll, Jag kommer nog att ta det ganska lungt efter middag ska jag fortsätta läsa en bok som är bra, sedan tränna på engelska en liten stund, baka ett gott bröd, kanske med pappa, ta en skön promenad med musik, det låter som en bra kväll!!

Ha en bra dag!!

Vad vill jag göra?

Nu sitter jag vid datorn och funderar lite på livet vad jag har varit med om och så vidare. Att sitta och inte göra någonting och försöka att komma på någonting att göra, då kan man säga till sig själv vad vill jag eller vad är viktigt för mig nu? Jo jag skulle vilja låga mi ner och lyssna till att välja glädje, det känns bra och lärorikt.  


RSS 2.0