Två härliga dagar!

Om gårdagens händeser ska samanfattas kortfattat. Jag sprang intervallträning på morgonen vid tio tiden , det var härligt, vädret kanske inte var på top, med snön som föll från himulen. Efter lunch åkte mamma och jag till Umeå där  skulle vi shoppa mamma köpte två chokladpraliner, påskprydnad medans jag köpte mörk choklad med smank av banan och ingefära, tre stycken äggvärmare, rätt söta:), jordgubbsljus, en parfym, grönt te. Efter shoppingen gick vi och åt på en kinesisk resturang, trevligt. Hemmakväll med pappa med tv robinson och två avsnitt av sex in the city.

Idag har dagen set ut så här jag har byt sängkläder, tränat på läxan om idrottens historia, gåt ut på en promenad runt byn, det var ett väldigt härligt väder och en mycket sevärd promenad:) ätit lunch, gåt ut och solan vid bagarstugsdörren i det härliga vädret, tränat läxa inför nationela i svenska b muntligt. 

Jag måste bara berätta att jag har hittat väldigt bra musik på hemsida youtube Disney songs!!
 
I kväll kommer träna eng 30-60 min,  jag och pappa fara till bönhuset för att spela pingis det blir roligt och utmanande sedan ska jag ta ett bad efter det planera v 15 när kl slår 20:30 är det parlamentet som gäller:):)

Ha det bra och ta hand om er, ni är värdefulla precis som ni är!


Titta det snöar!

När jag vakanade idag kunde man se att det snöade ute, och ovanför marken låg ett ganska tjockt klager med snö, då kommer jag att åka längdskider idag:) Idag hade jag ingen skola pga våran lärare skulle gör någonting annat, det kändes bra att vara ledig. Efter frukosten bestämnde jag mig för att gå in till våran vinda där finns det mycket olika saker från när jag och mina syskon var barn men även andra saker som vi inte använder längre förutom julsaker, påsk och sådant vi inte använder för tillfället. Anledningen att jag skulle gå in till vindan var för att titta om det fanns gamla kläder som mamma, moster, mormor, farmor använt när de var unga, det skulle kanske finnas några som passade mig, jag letde i några påsar och jag kunde hitta några fina kläder ett par snygga jeans, en lång ljusblå kappa från min mormor den passade mig perfekt, två par shorts till sommar:) två långa tjolar, en gul sjal mm. Det blev en rolig och kreativ stund. 
Utövade yoga. Tillagade lunch ris med laxbiffar och en morot var för mig och mamma.  Efter lunch vilade jag en stund sedan hängde jag upp lite tvätt efter det gick jag upp till mitt rum och tränade på läxa en stund. Nu bestämde jag mig för att ta en skidtur ute i det härliga vädret, nu snöade det inte längre.

Ikväll kommer en kompis hem till mig, då ska vi se på musikprogramet så ska det låta! Prata och umgås.

Ha en bra fredag!   

Nationella provet i svenska B!

Ja idag var det dags! Nationella prov skriftliga i sv B. Jag träffade mina klasskompisar och vi började gå mot klassrummet, där skulle vi vara och skriva provet, under tiden 8:30- 14:00 hade vi på oss, det kändes ganska länge, när jag kände att jag hade gjort mitt allra bästa under provtiden, gick jag fram för att lämna in provet, Visa från klassen satt forfarande kvar och skulle fortsätta efter lunch och andra hede lämnat in provet före mig och andra från klassen. Jag tycker att det gick bra, jag kunde känna mig lite nervös innan men när man väl kom igon så flät det vidare och det var intressant och lärorikt! När man var färdig fick man sluta och fara hem eller göra andra saker som kändes bra. Jag och några klasskompisar gick och åt lunch, kanske inte bästa skolmaten idag, oftast brukar det vara god mat på balderskolan. idag var det en sopablandning med olika saker i kallar jag det blandannat makaroner, Men brödet till sopan var god :).

Efter skol maten skulle två klasskopisar gå och sola på solarium och jag skulle möta en kompis för att gå och fika på stigs konditori. På väg till stidkonditori pratade vi om vad vi hade gjort under dagen samtidigt lyste solen mot oss! Speciellt härligt var när vi passerade bron då det blåste rätt mycket och solen var ljuvlig, det var en trevlig promenad. När vi kom fram till stig kunde man se alla des olika bakelser och människor som skulle välja någonting de ville fika och sedan betala det de har valt. Jag fick en kännsla av glädje och påsk på samma gång. för att påsken är snart här. Min kopis valde två kakor en chokladboll och en våffelstrut med grädde i, jag valde en hallonbakelse med hallon gädde choklad och vaniljkräm, mycket god. När vi hade fikat gick vi och satte oss för att sola lite för att sedan gå till ålhens för att titta på olika påsksaket och lukta på ljus, vilka ljuvliga dofter:) Sedan sa vi hej då och jag åkte hem med bussen.

Vad vill jag göra i kväll? Ikäll är det jag och pappa som är hemma för att Ann har åkt till Australien och Jenny och mamma är i skellefteå! Jag har ingen läxa som jag behöver göra men det skulle vara bra att träna på engelska, så en 30 min med eng! Efter middag kommer jag att lyssna på avslappning sedan engelska, umgås med pappa kanske spela kort. Nu vill jag gå på en promenadtur med lite skön musik. När jag kommit in från promenad skajag antingen lyssna på att välja glädje eller baka ett nybakat bröd.

Ha en bra kväll alla!!

RSS 2.0